Vi gør tingene anderledes, for din skyld

Pre-owned betyder i bogstaveligste forstand før-ejet og der er med andre ord tale om produkter, som har været af en anden før dig.

Hvor kommer jeres produkter fra?

Til at begynde med opkøbte vi selv alle produkter fra private og virksomheder, foretog istandsættelse hvis nødvendigt og solgte dem videre. Denne produktion blev dog for omfattende i takt med, at vores virksomhed voksede. Vi har derfor med tiden etableret et netværk af brokere og indkøbere i hele Europa, som assisterer os i opkøb af de produkter vi fører i hele verden. Vi handler altså uden om producenterne og ligger derfor heller ikke under for deres prisfastsætning, hvilket giver os mulighed for, at give vores kunder nogle af de mest fordelagtige priser på markedet.

Hvorfor er der ikke almindelig moms på min ordre?

Vi handler som sagt uden om producenterne og de etablerede distributører og opkøber i stedet alle vores varer hos virksomheder og private, der selv har været førstekøber. Produkterne har dermed været ejet tidligere og er rent momsteknisk ”brugte” også selvom de ikke har været i brug. Vi er derfor blevet pålagt, at bruge det man hos SKAT kalder brugtmomsordningen, hvilket vil sige, at vi ikke har almindeligt momsfradrag for vores indkøb af varer og der pålægges dermed heller ikke salgsmoms, når du køber hos os.

Er jeres telefoner nye eller brugte?

Vi sælger både nye og brugte produkter, men fælles for dem begge er som sagt, at de har været ejet af en anden før.

Vi opdeler i den forbindelse vores produkter i to kategorier: nemlig "rigtig god" og "helt ny". Disse to betegnelser dækker over den kosmetiske stand af produkterne.

En ”rigtig god” enhed er en lettere brugt enhed som kan have enkelte kosmetiske brugstegn. Det kan være lommeridser på rammen af enheden eller småridser på skærm eller bagside. Vores teknikere er altid kritiske omkring standen på vores produkter i ”rigtig god”-standen og du vil derfor aldrig opleve dybe ridser, hakker eller defekter på enhederne i denne kategori, selvom de er brugte og de altid fuldt funktionelle.

En ”helt ny” enhed er en enhed som kosmetisk fremstår fuldkommen ubrugt. Du vil derfor hverken finde mikroskopiske ridser, støv i jack- eller ladeindgang eller andre tegn på at enheden har været i brug. Du vil derfor få en oplevelse af et helt nyt produkt, hvorfor denne standkategori er idéel som gave.

Hvordan kan et produkt være ejet før og alligevel helt nyt?

Der findes mange forskellige scenarier, som tillader os, at købe helt nye produkter, selv om de har været ejet før.

For det første, så har Apple en politik om, at ingen produkter repareres. Hvis en iPhone går i stykker inden for garantiperioden, så får du den derfor også altid ombyttet. Mange som får en ældre telefon ombyttet, ønsker ikke at beholde den nye efterfølgende, fordi der er nyere modeller på markedet og de vælger derfor, at sælge ombytningstelefonen til os og købe en ny.

For det andet, ser vi også, at vores kunder har købt en telefon og derefter fortrudt deres køb, men ikke har mulighed for, at returnere den der, hvor de har købt den. Enten fordi der ikke er nogen fortrydelsesret hos den pågældende forretning eller af andre årsager. De vælger i den forbindelse den næstbedste løsning og sælger den til os og får på den måde nogle af deres penge igen.

For det tredje, ser vi, at større virksomheder ofte får købt mere ind end hvad de har brug for. Disse virksomheder har jf. aftaleloven ikke ret til at returnere produkterne, da der er tale om et erhvervskøb og vi kan derfor byde ind på at opkøbe dem og igen står vi altså med en helt ny telefon, som dog har været ejet før.

Sidst men ikke mindst, så gør vi det, at vi sender defekte produkter retur til fabrikken, hvor de bliver restaureret, så de igen fremstår nye.

Hvorfor leveres jeres produkter i jeres egne æsker?

Der er flere grunde til at alle enheder leveres i Phonetrade-æsker. Ombytningstelefoner og de brugte enheder som vi køber ind kommer ofte uden æsker, hvilket gør det nødvendigt for os med en alternativ indpakning.

Derudover er Phonetrade et registreret varemærke, som vi gerne vil værne om. Derfor eksponerer vi vores brand så vidt som muligt i alle henseender.

Phonetrade-mærket på æsken er desuden din sikkerhed for at produktet er gennemtestet og at du i 24 måneder efter dit køb er dækket ind uanset hvilken fejl der måtte opstå, som ikke er selvforskyldt.